FAQ

Veelgestelde vragen over electro-acupunctuur

Electro-acupunctuur is voor iedereen geschikt, ook voor kinderen (al vanaf de geboorte), zwangere vrouwen en kwetsbare ouderen.

Dat hangt geheel af van je persoonlijke situatie en eventuele gezondheidsklachten. Een behandeling kan gezondheidsklachten verhelpen, het verloop van een chronische ziekte positief beïnvloeden en klachten verminderen die een chronische ziekte met zich meebrengt. Ook zorgt electro-acupunctuur voor behoud van een goede gezondheid en balans; zie de gezondheidscheck als een periodieke ‘apk-keuring’. De behandeling is volkomen veilig en risicoloos.

Orthomoleculaire geneeskunde gaat over het behouden en/of verbeteren van je gezondheid, door inzet van optimale doseringen van vitaminen, mineralen, vetzuren en andere belangrijke voedingsstoffen. Bekijk dit filmpje van MBOG voor een duidelijke uitleg. Natural Health Check is aangesloten bij MBOG.

De Klinische Psycho-Neuro-Immunologie bestudeert hoe het lichaam als een geheel functioneert. Deze wetenschap onderzoekt (en verklaart) de samenhang tussen de psyche, het immuunsysteem, hormonen en de hersenen. Het helpt te achterhalen wat er aan de hand is. Hoe kan het dat we ziek worden? Of niet meer kunnen herstellen?

Nee. Electro-acupunctuur is een pijnloze en veilige methode om gezondheidsklachten te verhelpen. Voor de meting maken we gebruik van een Kindling-apparaat. Er worden géén naalden gebruikt.

Je neemt plaats op de behandeltafel en krijgt een koperen staafje in je hand dat je tijdens de meting vast moet houden. Je andere hand rust op een houten plaatje. Op de ringvinger van deze hand plaatsen we een meetapparaat. Zo is de meetkring tussen jou en het Kindling-apparaat gesloten.

Het apparaat heeft meerdere knoppen in verschillende kleuren. Elke knop staat voor een deel van het lichaam. Het apparaat kan heel specifiek een deelgebied doormeten. Zo vinden we informatie over de werking van organen, zoals de nieren, lever en zenuwen en slijmvliezen. Ook komen de hormoontoestand, het energieniveau en het afweersysteem in beeld. Daarnaast meten we of er een tekort is aan mineralen of vitaminen.

De uitkomsten worden met elkaar gecombineerd, zodat we oorzaak en gevolg onderscheiden en duidelijk wordt welk middel een passende oplossing biedt. Om een nauwkeurige dosering van de homeopathische of orthomoleculaire (vitaminen/mineralen) middelen te bepalen, plaatsen we het middel vervolgens in het Kindling-apparaat. Zo maakt het middel deel uit van de meetkring tussen jou en de meetapparatuur.

Klassieke acupunctuur werkt met dunne naaldjes; electro-acupunctuur maakt gebruik van een Kindling-apparaat om het lichaam door te meten en te behandelen.

Dit hangt af van de mate / ernst van de klachten. Soms volstaat slechts één behandeling; bij chronische klachten kan het nodig zijn om meerdere keren te behandelen. Om te zien wat resultaten zijn van een behandeling plannen we een vervolgbehandeling altijd pas na enkele weken. Bij het eerste consult kan Natural Health Check hier meer over vertellen.

Naast een gezond voedingspatroon kan het nodig zijn om voedingssupplementen in te nemen. Dit ter aanvulling van de stoffen die ook in voeding voorkomen, zoals vitaminen, mineralen en aminozuren. De hoeveelheden in ‘gewone’ voeding zijn vaak echter te gering, vandaar dat een aanvulling belangrijk is.

Orthomoleculaire voedingssupplementen kunnen doorgaans zonder problemen gebruikt worden in combinatie met reguliere geneeskundige behandelingen of homeopathie. Soms kunnen orthomoleculaire middelen en reguliere medicijnen elkaars werking beïnvloeden. Het is daarom van belang dat een arts, apotheker of therapeut weet welke supplementen je gebruikt.

Nee, dat is niet nodig. Overigens is orthomoleculaire therapie geen vervanging van reguliere geneeskunde; het kan een aanvulling zijn of oplossingen bieden wanneer reguliere geneeskunde geen soelaas biedt. Soms kunnen orthomoleculaire middelen en reguliere medicijnen elkaars werking beïnvloeden. Het is daarom van belang dat je arts (of apotheker of therapeut) weet wat je gebruikt.

Sommige zorgverzekeraars vergoeden (een deel van) de kosten van de behandelingen. Met ingang van 2020 vergoeden CZ en Menzis de behandelingen helaas niet meer. Wil je weten of jij de kosten wel kunt (blijven) declareren, informeer er dan naar bij jouw verzekeraar. Neem bij het eerste consult je polisnummer mee.

Om een zo’n goed mogelijk inzicht te krijgen, willen we graag weten welke medicijnen en/of voedingssupplementen je gebruikt. Neem ze mee en vraag eventueel bij je apotheek om een overzicht van je medicatie. Neem daarnaast je polisnummer van je zorgverzekeraar mee (deze informatie staat op je zorgpas). Een handdoek of andere spullen zijn niet nodig.

Ben je op de afgesproken datum/tijd verhinderd? Geef dit dan zo snel mogelijk, maar uiterlijk 24 uur voor de geplande datum telefonisch door: 06-55797914 (laat eventueel een bericht achter). Meld je je niet tijdig af of verschijn je niet op de afspraak, dan zijn we helaas genoodzaakt het consult in rekening te brengen (zie algemene voorwaarden). We vertrouwen op je begrip hiervoor.

Staat je vraag er niet bij? Vul gerust het formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op.

Maak een afspraak: