Electro-acupunctuur

Diagnose

KindlingOm in beeld te krijgen hoe het gesteld is met uw gezondheid meet de electro-acupuncturist u door met een zogenoemd Kindling-apparaat. De belangrijkste functies van het lichaam komen zo in beeld. Van u wordt gevraagd een koperen staafje in uw ene hand te houden. Uw andere hand rust op een houten plaatje. De electro-acupuncturist plaats op de ringvinger van deze hand een meetapparaat. Zo is de meetkring tussen u en het Kindling-apparaat gesloten. In het apparaat bevinden zich diverse knoppen in diverse kleuren. Elke knop staat voor een deel van uw lichaam. Door middel van pluggen in het apparaat kan heel specifiek een deelgebied doorgemeten worden.

Zo wordt informatie gevonden over de werking van organen, zoals de nieren, lever en zenuwen en slijmvliezen. Ook komen de hormoontoestand, het energieniveau en het afweersysteem in beeld. Daarnaast wordt vastgesteld of er een tekort is aan mineralen/vitaminen. De uitkomsten kunnen met elkaar worden gecombineerd om zo oorzaak/gevolg te onderscheiden.

Klachten worden vaak veroorzaakt door bacteriën, virussen, schimmels of parasieten zoals bijvoorbeeld Candida en Pfeiffer. Ook schadelijke stoffen van buitenaf kunnen klachten tot gevolg hebben. Voorbeelden hiervan zijn insecticiden, medicijnresten, kleur- en verfstoffen, amalgaam en electrosmog. Tijdens de meting kan de aanwezigheid van deze stoffen of organismen in het lichaam worden aangetoond en een behandelplan worden opgesteld. Andere oorzaken van lichamelijke klachten zijn bijvoorbeeld stress en heftige emoties. Ook hier kan door middel van electro-acupunctuur en de daaruit voortvloeiende behandeling het evenwicht hersteld worden zodat klachten verdwijnen en eventuele medicijnen soms niet meer nodig zijn.

Chronische ziekten zijn over het algemeen niet te genezen met electro-acupunctuur, maar wel kan de behandeling een goede invloed hebben en de ziekte beter beheersbaar maken. Hierdoor voelen patiënten zich aanzienlijk fitter.